In 2021 openen wij graag onze deuren!

Het bouwen van een fysieke plek waar iedereen op een laagdrempelige manier een hoogwaardige leerervaring rondom autisme kan ondergaan is niet eenvoudig. Wij verbinden bestaande initiatieven en belangrijke stake-holders om samen de autisme experience te kunnen realiseren. 

 

Hieronder het ontwerp van het interieur van de  Autisme Experience  in de visie van onze partner Perspekt Studio's.  Sørensen Producties monteerde er een korte impressie van. 

Impressie van het ontwerp van de Autisme Experience

Opzet

Autisme uitleggen is onbegonnen werk. Wij laten het je beleven! De Autisme Experience, zal een plek worden waar beleving, informatie, educatie en verdieping samenkomen voor iedereen die te maken heeft met, of interesse heeft in autisme. Of je nu zelf autisme hebt. Of familie bent van iemand met autisme. Werkt in de zorg of het onderwijs of gewoon meer wilt weten vanuit je eigen interesse... de Autisme Experience heeft heel veel te bieden. 

Route

De 0-meting

Hoe ervaar je zelf eigenlijk informatie? Zintuiglijke prikkeling? Emoties? Test jezelf!

De eenvoudige test laat je even stil staan bij wat voor velen van ons zo vanzelf sprekend is.

 

De gidsen

Via de schermen geven onze gidsen je een kijkje in hun wereld. De gidsen zijn ervaringsdeskundigen; zoals iemand met autisme, ouders, verzorgers, broers, zussen en/of leerkrachten.

 

Het brein

Ben je, je brein of gebruik je je brein? Feiten. Fabels. Veronderstellingen. Theorieën en ook inzichten over wat we allemaal nog niet weten.

 

De zintuigen 

In de prikkelstraat is er aan ieder zintuig een huis gewijd. In de huizen vertellen de gidsen je wat er gebeurt als je prikkels via je zintuigen anders verwerkt.

 

Het spectrum

Een ruimte vol kleur, verschillen, beelden, teksten en persoonlijke verhalen. Net als licht bestaat autisme uit meer kleuren dan je tellen kunt. In ‘het spectrum’ geven we visueel weer hoe diversiteit er in de wereld van autisme uitziet. Visueel wordt er weergegeven dat autisme voor ieder mens anders is.

 

Verder vermaak je je in ons; filmtheater, eetcafe - De Grandin, bezoek thema-exposities, lezingen en evenementen