Opzet

Autisme uitleggen is onbegonnen werk. Wij laten het je beleven! De Autisme Experience, een plek waar beleving, informatie, educatie en verdieping samenkomen voor iedereen die te maken heeft met, of interesse heeft in autisme. Of je nu zelf autisme hebt. Of familie bent van iemand met autisme. Werkt in de zorg of het onderwijs of gewoon meer wilt weten vanuit je eigen interesse... de Autisme Experience heeft heel veel te bieden. 

Route

De 0-meting

Hoe ervaar je zelf eigenlijk informatie? Zintuiglijke prikkeling? Emoties? Test jezelf!
De eenvoudige test laat je even stil staan bij wat voor velen van ons zo vanzelf sprekend is.

 

De gidsen

Via de schermen geven onze gidsen je een kijkje in hun wereld. De gidsen zijn ervaringsdeskundigen; zoals iemand met autisme, ouders, verzorgers, broers, zussen en/of leerkrachten.

 

Het brein

Ben je, je brein of gebruik je je brein? Feiten. Fabels. Veronderstellingen. Theorieën en ook inzichten over wat we allemaal nog niet weten.

 

 

De zintuigen 

In de prikkelstraat is er aan ieder zintuig een huis gewijd. In de huizen vertellen de gidsen je wat er gebeurt als je prikkels via je zintuigen anders verwerkt.

 

Het spectrum

Een ruimte vol kleur, verschillen, beelden, teksten en persoonlijke verhalen. Net als licht bestaat autisme uit meer kleuren dan je tellen kunt. In ‘het spectrum’ geven we visueel weer hoe diversiteit er in de wereld van autisme uitziet. Visueel wordt er weergegeven dat autisme voor ieder mens anders is.

 

Verder vermaak je je in ons; filmtheater, eetcafe - De Grandin, bezoek thema-exposities, lezingen en evenementen