Onderweg naar een onvergeetelijke ervaring

Heden

We manifesteren de Autisme Experience op dit moment online en tijdens onze evenementen in het land. Achter de schermen zijn we in gesprek met mogelijke partners voor financiering. Het uitwerken van ontwerpen van alle attracties en elementen. En op zoek naar de perfecte locatie om onze Experience te vestigen. 
2016
We bouwen verder aan het versterken van ons team. Vormen een raad van advies en verdiepen ons in de de werking van subsidie aanvragen. Een grote groep enthousiaste betrokkenen denkt met ons mee tijdens een impactavond. Een soort mega brainstorm. We plannen onze eerste openbare evenementen voor 2017 tijdens de nationale autismeweek van de NVA. 
2015
Veel enthousiaste reacties op ons idee. We ontvangen steunbetuigingen op Facebook en Twitter en krijgen aandacht van de lokale en landelijke pers. Na diverse brainstorms besluiten we dat het woord 'Museum' niet gaat meer past. Hierop ontstaat de naam Autisme Experience. 
We ontwikkelen in samenwerking met een team van vrijwilligers, betrokken professionals en ervarings deskundigen de eerste ideeën voor de invulling van de Autisme Experience. 
2014
Een bezoek aan Science Centre NEMO inspireert Evelien Huijssen tot het idee een soort gelijke plek te willen creeeren voor iedereen die meer wil leren over autisme. Na jarenlange werkervaring in de autisme  hulpverlening  is haar ervaring dat kennis opdoen over een ingewikkeld iets als autisme voor heel veel mensen knap lastig is. Voor ouders van kinderen met autisme zijn er wel trainingen. Maar er zijn veel meer mensen die met autisme te maken hebben. Broertjes, zusjes, andere familieleden, klasgenootjes, collega's, bazen of bijvoorbeeld sportcoaches. Daarbij is de informatie die online te vinden is vaak stigmatiserend, verouderd of gewoonweg foutief. Het resulteert in de oprichting van de Stichting Nationaal Autisme Museum. Die als doel heeft de oprichting van een Autisme Museum mogelijk te maken.